Geluidskwaliteit van mp3's

Hieronder staat een kleine test bestaande uit zes keer het zelfde muziek fragment in verschillende digitale bestandsformaten. Er is 1 bestand wat van CD kwaliteit is, de overige vijf zijn allemaal mp3's van verschillende bitrate (van 64 tot 320 kbps). Ik heb ze allemaal vermomd als .wav zodat je, (tenzij je valsspeelt met een spectrale analyse oid) niet kan zien welk bestand van welke kwaliteit is. De bedoeling is dat je ze luistert en een cijfer geeft tussen de 1 (niet om aan te horen) en de 10 (CD kwaliteit).

Stap 1:

Klik hier om de fragmenten te downloaden. Of luister ze via bandcamp:Al je je verveelt luister dan ook even naar de youtube versie op 240p:

Stap 2:

Luister de fragmenten en geef ze een cijfer:

Track I     :
Track II    :
Track III   :
Track IV    :
Track V     :
Track VI    :

Ik heb geluisterd op :

Het verschil tussen de fragmenten was (weghalen wat niet van toepassing is): makkelijk/medium/moeilijk/anders namelijk: te horen.

Je kan de tekst hierboven kopiƫren en in het tekstveld hieronder plakken en dan invullen. Zet AJB ook bij waar je op geluisterd hebt, bijv. laptop + koptelefoon, versterker met boxen of Grote zaal Paradiso. En ook hoe moeilijk of makkelijk je het verschil kon horen.

Stap 3:

Druk op "Stuur aan Joav!".


Resultaten: