48 Hour Film Project

Bij het 48 Hour Film project (48HFP) krijgt, zoals de naam al zegt, ieder team 48 uur om een film(pje) te maken.
De tijd gaat vrijdag avond in wanneer ieder team de eisen voor de film te horen krijgt. De eisen bestaan uit een genre (verschillend per team), een prop, in dit geval een bezem, de naam van de hoofdrol speeler(ster), in dit geval Victor of Vanessa Pinto, en een regel tekst die in de film voor moet komen: "Je hebt nog veel te leren" of "You still have much to learn".

Wij kregen het genre silent movie toebedeeld en het resultaat staat hiernaast. Omdat er in silent movie geen set geluid mag zitten, heb ik in plaats van het sounddesign samen met Dennis Hercules de muziek voor het filmpje geschreven en gespeeld. Het project werd geleid door productiehuis IFAN-Pro.

De film is genomineerd voor beste muziek en beste actrice, en heeft de prijzen voor beste film poster en beste "use of line" in de wacht gesleept.


Bye Bye 35mm

In het kader van het "Bye bye 35mm" feest in bioscoop Kriterion ter ere van het (zo goed als) verdwijnen van de 35mm project met de komst van digitale projectie. Heb ik geluidsopnames van de (oude) 35mm projector in Kriterion gemaakt.

Het eerste geluidsbestand "35mm opname" is een opname van het inleggen van een film op de projector, die daarna gestart wordt en weer uitgezet. De tweede track "bb35mm" is een bewerking van diezelfde opname die ik heb gemaakt geïnspireerd op het werk van componist Matthew Herbert. Met name zijn album "One Pig" waarop hij het leven van een varken op band heeft opgenomen en gebruikt heeft om composities van te maken, heeft mij daar toe geïnspireerd. Zoals Herbert slechts gebruik maakt van de door hem opgenomen geluiden van het varken heb ik voor deze compositie alleen het geluid van de opnames van de projector gebruikt (en 1 noot op de bas). Ik hoop op langere termijn in samenwerking met Kriterion een album te kunnen uitbrengen met op deze manier ontwikkelde composities door verschillende componisten.


Matthew herbert - August:


Alles is Carmen
Teaser van Alles is Carmen geregiseerd en gefilmd door Stephane Kaas, muziek door Harpo 't Hart en Joav Richartz.